لیست اختراعات راحله رفائی


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 9
تاریخ ثبت: 1395/06/01
خلاصه اختراع:

يكي از روش هاي رايج سوء مصرف مواد مخدر در انسان روش استنشاقي است كه تاكنون مدل خودتجويزي استنشاقي حيواني آن ايجاد نشده است. با استفاده از دستگاه جامع مدل سازي خودتجويزي دارو در جوندگان مي توان مدل خودتجويزي استنشاقي اعتياد را به سهولت در جوندگان ايجاد نمود . با توجه به مدل سازي و روش كار آسان اين دستگاه براي آموزش به دانشجويان و افراد تازه كاردر زمينه كار با حيوانات آزمايشگاهي بسيار مطلوب و مناسب است. با تركيب اين دستگاه با بخش هايي مانند خودتجويزي وريدي و خوراكي و همچنين مواد مخدر محلول در آب حيوان به روش دو بطري مي توان مدل خودتجويزي و مصرف چند ماده مخدر multidrug abuser را در حيوان ايجاد نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1395/12/23
تاریخ ثبت: 1396/05/01
خلاصه اختراع:

خلاصه توصيف اختراع استفاده از مدل‌هاي حيوانات آزمايشگاهي يك ابزار مهم در پژوهش‌هاي مربوط به پزشكي است و مرحله قبل از آزمايش‌هاي انساني مي‌باشد و بعضا بدليل استفاده از بافت يا پس از انجام آزمايش‌هاي رفتاري نياز به حذف حيوان مي‌باشد، لذا پژوهشگر بايستي با رعايت اصول اخلاقي كار با حيوانات آزمايشگاهي و ايجاد كمترين درد و استرس آسان‌كشي حيوان را انجام دهد. بهترين روش آسان‌كشي كه در آن حيوان به صورت كاملا اتوماتيك، آسان و راحت، بهداشتي، كم‌هزينه، و با كمترين درد و خونريزي كشته مي‌شود استفاده از گيوتين خودكار است . ساختار دستگاه بر‌اساس آناتومي و شكل بدن جوندگان است تا بتوان با يك ضربه به ناحيه گردن سر حيوان را به صورت سريع و بدون آسيب بافتي قطع نمود. باتوجه به عدم مصرف دارو و كاهش استرس حيوان و پژوهشگر در حين كار با اين دستگاه، امكان كشتن سريع بدون تغييرات در پارامترهاي بيوشيميايي فراهم مي‌شود. با توجه به هدف كشتن حيوان كه يا صرفا معدوم‌سازي پس از تكميل پژوهش‌هاست يا استفاده از بافت و آزمايش‌هاي بعدي مي‌باشد متفاوت است، آسان‌كشي مكانيكي و شيميايي استفاده مي‌شود. گيوتين مكانيكي كه اكنون متداول است به دليل ايجاد استرس در كاربر و خطاي او مي‌تواند باعث زجر حيوان در حين كار گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1396/01/17
تاریخ ثبت: 1396/06/07
خلاصه اختراع:

امروزه در پژوهش‌هاي زيست‌شناسي متداول است كه بافت‌هاي مختلف بدن حيوانات آزمايشگاهي مورد مطالعه سلولي- مولكولي و بافت‌شناسي قرار مي‌گيرد. بافت‌ها بايستي طبق پروتكل‌هاي خاص آماده‌سازي شوند. از آنجايي‌كه پس از مرگِ سلولها فرآيند تخريب (اتوليز) بلافاصله منجر به تغيير شكل بافت‌ها مي‌گردد، لذا براي تثبيت بافت از ماده فيكساتيو استفاده مي‌شود. در اين روش (پرفيوژن) ابتدا سرم فيزيولوژي و سپس ماده فيكساتيو وارد سيستم عروقي مي‌شود. در حال حاضر در كشور ما اين كار به روش دستي و با استفاده از جاذبه (gravity fed system) جريان ماده فيكساتيو به بدن حيوان برقرار مي‌گردد. در اين روش زمان‌بر فشار مايع فيكساتيو كمتر از فشارخون مي‌باشد مويرگ‌ها از خون پاك نمي‌شوند و جايي كه مويرگ توسط لخته بسته شده باشد ماده فيكساتيو به بافت دسترسي ندارد و برخي بافت‌ها بسرعت و همزمان با ساير بافت‌ها فيكس نمي‌شوند. با دستگاه اتوماتيك پرفيوژن وتثبيت سريع وكامل بدن با استفاده از يك پمپ،سالين و ماده فيكساتيو با فشار و جريان مناسب به درون سيستم گردش خون وارد مي‌كند تا عمل فيكس نمودن بافت‌ها با سرعت و بطور يكنواخت با كيفيت بالا و بصورت بهداشتي آماده گردد و خون و مواد خارج شده از عروق در محفظه‌اي جمع‌آوري مي‌گردد.

تاریخ ثبت: 1397/05/07
خلاصه اختراع:

خلاصه توصيف اختراع گياهان دارويي به اشكال مختلف مانند تازه، خشك‌شده يا پودر شده، شربت، روغن‌هاي گياهي و فرآوري‌شده مصرف مي‌شوند و براي تهيه اين تركيبات مي‌توان قسمتي از يك گياه يا كل گياه را مورد استفاده قرار داد يا آن كه برحسب خواص و نياز بيمار چند گياه مختلف را با هم تركيب كرد. با اين حال نحوه تهيه يك تركيب از گياهان دارويي با يكديگر امري بسيار مهم است و چه بسا مصرف نادرست و همزمان چند گياه با يكديگر خواص تركيبات را تغيير داده و سبب واكنش بين اين تركيبات گردد. از اينرو براي مصرف يك گونه گياه دارويي بايستي مقدار و دوز مشخص از آن گياه تعيين و مصرف گردد و در صورت استفاده از تركيب چند گونه گياهان دارويي به صورت همزمان علاوه بر تعيين دوز مصرفي بايستي بررسي گردد كه تركيبات آنها بر يكديگر اثر خنثي كنندگي يا تشديد كنندگي نداشته باشند لذا مقرر گرديد با استفاده از دانش چند نيروي متخصص و آكادميك فعال در حوزه گياهان دارويي، دكتراي تخصصي اعتياد و پزشكي بر اساس آزمايش¬هاي صورت گرفته نسبت به توليد يك تركيب گياهي با استفاده از عصاره پودري ريشه گياه سنبل الطيب با نام علمي (Valeriana officinalis)، برگ گياه به¬ليمو (Aloysia citrodora)، سرشاخه برگدار و گلدار گياه اسطوخودوس (Lavandula pica L) و سرشاخه برگ دار گياه شمعداني عطري (Pelargonium graveolens) كه بتواند جايگزين داروهاي شيميايي متداول در درمان و كم كردن آثار سوء سندروم پاهاي بي قرار كه سبب بي قراري و كم خوابي¬هاي حاد در افراد در حال ترك اعتياد مي¬شود، اقدام گردد و به منظور جلوگيري از بروز مشكلات جانبي ناشي از عدم آشنايي با تركيبات آرامش¬بخش گياهان دارويي مورد نيازو همچنين تعيين دوز مناسب، اقدام به طراحي و توليد "قرص گياهي آرامش بخش و كيفيت دهنده خواب" گرديد.

تاریخ ثبت: 1399/03/07
خلاصه اختراع:

با توجه به شيوع اعتيادهاي رفتاري و لزوم انجام پژوهش‌هاي متعدد در حوزه بيولو‍ژيك در اين بيماري‌ها ايجاد مدل‌هاي حيواني اهميت بسزايي دارد. اعتياد به قمار از سال ۲۰۱۳ از سوي «انجمن روانپزشكي آمريكا» به عنوان اعتياد رفتاري به رسميت شناخته شد. در اعتياد به مواد مخدر و اعتياد به قمار اثرات مخرب مشابهي بر عملكرد مغز ديده مي‌شود كه تاكنون بررسي هاي سلولي مولكولي كمتري در مدل‌هاي حيواني قمار انجام شده است. با استفاده از دستگاه Rodent Gambling Model Device مي توان مدل حيواني قمار را به سهولت در جوندگان ايجاد نمود. اين دستگاه كه داراي 5 پدال‌ با نتيجه متفاوت است. به ترتيب، يك پدال بدون ارائه پاداش و يك پدال با ارائه غذاي تلخ مزه، دو پدال با پاداشي كوچك و بي ارزش كه ميزان قند متفاوت (كم و زياد) دارند و يك پدال پاداشي بزرگ به صورت تصادفي در 2يا3 بار پدال زدن در هر10 بار پدال زدنِ متوالي ارائه مي‌دهد؛ با اين تفاوت كه در هر بار فشردن پدال پنجم همزمان با پاداش، يك شوك الكتريكي 5/0 ميلي آمپر به مدت 3 ثانيه به پاي حيوان آزمايشگاهي وارد مي نمايد. بعد از دريافت پاداش بزرگ سوم، اگر مجددا اين پدال فشده شود، حيوان فقط شوك الكتريكي دريافت مي كند. وقتي حيوان به صورت معني‌داري پدال پنجم را بيشتر از ساير پدال ها فشرد، مدل حيواني قمار ايجاد شده است. با توجه به مدل‌سازي و روش كار آسان اين دستگاه براي ايجاد مدل‌هاي بيماري اعتياد رفتاري قمار در حيوانات آزمايشگاهي بسيار مطلوب و مناسب است.

تاریخ اظهارنامه: 1398/04/10
تاریخ ثبت: 1399/04/03
خلاصه اختراع:

در آزمايشگاه‌هاي بيولوژي، پزشكي، دامپزشكي، داروسازي، دندانپزشكي و فيزيولوژي، پس از انجام مداخله داروئي يا غيردارويي در حيوان زنده، بافت‌ها از نظر تغييرات سلولي-مولكولي و آنزيمي و .... بررسي مي‌شوند. يكي از مهمترين بافت‌هاي مورد بررسي در پژوهش‌ها مغز حيوان مي‌باشد. استخراج مغز بدليل كوچك بودن جمجمه حيوان و سختي آن و نرمي بافت مغز بايستي به دقت انجام گيرد. درحال حاضر روش متداول استخراج مغز حيوان آزمايشگاهي بصورت دستي و با استفاده از استخوان شكن است. پس از قطع سر حيوان، پوست از قسمت پس سر تا بيني حيوان برش داده و عضلات از روي استخوان جمجمه كنار زده مي‌شود. سپس با احتياط فراوان تكه‌هاي استخوان جمجمه را با استفاده از استخوان شكن كم كم شكسته و برداشته مي‌شوند تا مغز بطور كامل نمايان شود. استخراج مغز به روش دستي بسيار مشكل و زمانبر و مستلزم دقت بسيار است. با استفاده از دستگاه استخراج‌كننده مغز اين كار بسيار ساده، سريع و دقيق انجام مي‌شود. با استفاده از اين دستگاه ابتدا يك برش از قسمت بيني تا گردن در بالا و خط وسط سر حيوان آزمايشگاهي ايجاد مي گردد، بعد با ايجاد فاصله بين استخوانها در محل برش، مغز در كمتر از 10 ثانيه به سرعت در دسترس قرار مي گيرد.

تاریخ ثبت: 1399/09/24
خلاصه اختراع:

يكي از روش‌هاي ارزيابي ايجاد مدل حيواني پس از مدل سازي از نظر انطباق با بيماري انسان انجام تست هاي رفتاري است. پس از درمان حيواناتي كه در آنها مدل ايجاد شده نيز ارزيابي رفتاري مجدد مي تواند اثربخشي درمان را نشان دهد. يكي از اين آزمون‌هاي رفتاري، تست اضطراب است. با توجه به اين كه آزمون‌هاي اضطرابي موجود فقط رفتار را مي‌سنجند، تركيب نتيجه آزمون‌هاي رفتاري با ارزيابي‌هاي فيزيولوژيك همزمان، مي‌تواند نتيجه قابل اعتمادتر و يا كارآمدتري داشته باشد. در اين اختراع ثبت تعداد ضربان قلب به هنگام ورود حيوان آزمايشگاهي به بازوي باز مازهاي مرتفع معتبر بودن ديتاي اضطراب را تاييد مي نمايد. در اين اختراع دو ماز بعلاوه اي شكل و صفر شكل تركيب شده و دوجداره نمودن ديواره‌هاي بازوهاي بسته باعث مي‌شود تا پژوهشگر در پژوهش‌هاي مختلف بتواند رنگ ديواره‌ها را بر اساس نوع گونه جونده، پروتكل آزمايش طراحي شده تغيير دهد. براي ثبت دفعات ورود و زمان توقف در هر بازو با نصب سنسور در كف دستگاه، نيازي به ثبت دستي توسط پژوهشگر و يا استفاده از دوربين وكامپيوتر وجود ندارد و در هزينه صرفه جويي مي گردد.

تاریخ ثبت: 1399/11/15
خلاصه اختراع:

با توجه به شيوع بيماريهاي عصب روانشناختي، انجام پژوهش‌هاي متعدد در حوزه بيولو‍ژي در اين بيماري‌ با ايجاد مدل‌هاي حيواني اهميت بسزايي دارد. با استفاده از دستگاه ارزيابي ترجيح ذاتي و شرطي جوندگان به انواع تحريكات حسي، مي توان تمايل ذاتي جوندگان را به محرك هاي حسي مانند نور، صدا و بو ارزيابي نمود؛ كاربرد ديگر دستگاه ايجاد مدل شرطي شده حيوان ازمايشگاهي به محرك هاي حسي مانند نور، صدا و بو است. اين دستگاه داراي سه اتاقك با ديواره هاي دو جداره است و پژوهشگر مي تواند كاغذ رنگي مناسب در بين دو جدار قرار دهد. وقتي حيوان آزمايشگاهي در يكي از اتاقك ها قرار داده مي شود، هم زمان با دريافت داروي مورد نظر پژوهشگر، با نور و/يا صداي خاص شرطي مي‌گردد. در هر اتاقك، يك لامپ و يك بلندگوي كوچك براي توليد صدا تعبيه شده است و شرطي سازي هم زمان دارو با نور غيرترجيحي يا ترجيحي و/يا صداي استرس‌زا يا غير استرس‌زا صورت مي گيرد. در پايان هر نوبت ميزان داروي مصرف شده و مدت زمان حضور در هر اتاقك از دستگاه جهت آناليزهاي بعد استخراج مي شود. اين دستگاه براي بررسي علل عود به اعتياد در مدلهاي حيواني مطلوب و مناسب است.

تاریخ ثبت: 1401/06/29
خلاصه اختراع:

اين دستگاه شامل 3 بخش اصلي نوسان ساز، كنترل كننده دوره كاري و فركانس و موتور ويبراتور مي باشد. كنترل كننده ها، دستور ايجاد فركانس مشخص و دوره كاري مشخص را صادر مي نمايند، نوسان ساز فركانس را توليد نموده و براي موتور ويبراتور ارسال مي كند و موتور ويبراتور نيز، نوسان را به فرد منتقل مي نمايد.

موارد یافت شده: 9